Geplaatst op Geef een reactie

Hoe maak je een babyfles schoon. [Tutorial]

Flessenborstels gebruiken

“Hoe maken jullie de flessen schoon?” “Ehm nou, met een ouderwets teiltje met heet water, afwasmiddel en een flessendroogrek. Af en toe door de vaatwasser en 1 of 2 keer per week in de magnetron voor het steriliseren.”

Na de eerste weken met de babyflessen schoonmaken, kun je twee dingen doen. Want weet je, we hadden er twee babyflessen voor een baby, wat voor ons werkte. Wat je ook kunt doen, is voor iedere voeding een fles kopen (dus 5 tot 6 flessen) en die schoonhouden. Of dus een wasteiltje. Dat werkte voor ons het beste. We hadden dan meestal droge flesjes op het droogrekje hangen of ze lagen te weken in het wasteiltje. Dan kon je die snel omspoelen met schoon water en een flessenborstel.

In de vaatwasser kan ook, al danst het daar vaak rond. Plastic babyflessen zijn nogal lichtgewichten. Ze moeten daarom vaak op het bovenste rek geplaatst worden van de vaatwasser. Wat weer vaak al vol is met bakjes, glazen en koffiekopjes 🤷‍♀️. De overige kleinere onderdelen zou ik in het bestekbakjes doen.

In het kort: Optie 1 Laat de babyflessen weken in een wasteiltje met heet water en afwasmiddel. Spoel deze af met schoon water en laat ze afdrogen op een droogrekje.

Optie 2 Maak de babyflessen schoon in de vaatwasser op het bovenste rekje”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Babyflessen steriliseren? Moet dat ook?

Ja, omdat je niet alles kunt regelen met een wasteiltje of vaatwasser. Dan deden wij ze zo vaak als we er aan dachten ze in de sterilisator in de magnetron wat meestal 1 of 2 keer per week was. Een hele simpele sterilisator doet het volgende: een laagje gewoon water erin, de genoemde tijd instellen, in de magnetron doen en ping! Scheelde een hoop gedoe met heet water en daarna waren ze meteen weer te gebruiken. Het is ook ideaal voor het eerste gebruik van nieuwe flessen en spenen die vaak ook eerst gesteriliseerd moeten worden. Uiteraard kan het ook in een grote pan met heet water, zet dan wel een timer op maximaal 5 minuten.

Zie hier onder een korte video hoe je flessen schoon kunt maken. Onder de video gaat de tekst verder.

Het schoonhouden van een babyfles kan eenvoudig zijn en hopelijk helpen de bovenstaande ideeën.

Kijk hier voor onze flessenborstels en laat me weten wat je nog mist via [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *