Geplaatst op Geef een reactie

Hoe ontsmet je een babyfles [Tutorial]

Flessenborstel Everyday Baby grijs

Een babyfles ontsmetten begint met het eerst goed schoon te maken van de fles met water, zeep en een flessenborstel. Zeep kan afwasmiddel zijn zoals Dreft of was de fles af via de vaatwasser.

Dan heb je twee dingen nodig. Water en een grote pan/sterilisator voor in een magnetron.

Het veiligste en makkelijkste is een sterilisator voor in je magnetron. Deze werkt door een laagje water in te doen de juiste tijd in te stellen en dan te wachten.

Mocht je geen extra geld willen uitgeven, wat ik ook begrijp, kun je ook een grote pan met kokend water gebruiken. Hier moet je wel echt zelf een timer of wekker bij zetten, want langer dan 5 minuten kan ervoor zorgen dat de flessen gaan smelten of spenen gaan smelten. Gebruik een goede tang om het uit het water te halen of een vergiet om het water weg te schenken.

Indien mogelijk laten drogen in de lucht op een droge schone theedoek of een droogrek. Alles is weer klaar voor gebruik. Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Hoe vaak zou je een babyfles moeten ontsmetten of te wel desinfecteren?

Dit ligt uiteraard hoe vaak de flessen worden gebruikt maar het advies is om de dag. Een keer in de week is aan echt het minimum.

Mocht je verder nog vragen hebben over hoe je een babyflesje schoon kan maken kun je me e-mailen op [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.